Vaxning

Hårlängden är viktig, för att uppnå bästa resultat vid din vaxning är det viktigt att längden på det hår som du vill vaxa är ca 2-5mm långt, dvs. ca 14 dagars utväxt efter rakning. Om du får ett nyptag i håret med fingrarna är det tillräckligt långt. Vi rekommenderar att du vaxar dig var 4-5:e vecka. Då optimeras det hårfria resultatet med minimal smärta vid själva vaxningen. Väntar du längre hinner håren rota sig och känslan kommer att liknas vid din första brasilianska vaxning.

Då håret har 3 olika faser betyder det att du vid ditt första vaxningstillfälle hamnar mitt i alla växtfaser. Det medför att några strån kommer att fortsätta växa eftersom de inte nått till hudytan ännu. Dessa strån är få och kommer att följa med vid nästa tillfälle du gör brasiliansk vaxning. Vårt mål är ett så hårfritt resultat som möjligt. Regelbunden vaxning medför en tunnare strån och glesare utväxt av håret.

Att tänka på:

– Var nyduschad. God hygien!

– För bästa resultat rekommenderas 2 veckors utväxt efter rakning eller 4-5 veckor efter din senast utförda vaxning. Är håret mer än 6 mm bör du ansa det något för att underlätta vaxningen.

– Du skall ej vaxa dig om du har infektion av svamp, virus eller bakterier, sår, sprickor eller blåsor.

– Vi utför brasiliansk vaxning enbart på kvinnor.

Den eviga frågan – Gör det ont?

Första gången du gör en vaxning kan det upplevas mer smärtsamt. Detta på grund av att håren är grova och att de sitter hårt i hårsäckarna. Om du regelbundet gör en vaxning blir håret tunnare och de kommer inte att sitta lika hårt i hårsäckarna, vilket betyder att det upplevs mindre smärtsamt än första gången. Om du sedan låter vaxa dig regelbundet (var 4-5:e vecka) tröttas hårsäckarna ut alltmer och behandlingen blir med tiden så gott som smärtfri.

Kunderna märker också stor skillnad på hur huden reagerar genom att de slipper rodnad, blåmärken och andra skador på huden som en följd av behandlingen.

Efter din vaxning

Efter vaxning under 24 timmar bör man avstå från direkt solljus, solarium, träning, tajta kläder samt pool med klorerat vatten eftersom hårsäckarna är öppna och därmed mer mottagliga för bakterier. Undvik även parfymerade krämer, använd gärna bomullstrosor och duscha helst i svalt vatten.

De flesta kunderna upplever inte några problem efter vaxning men för vissa kan hudirritation eller lindrig rodnad uppstå , särskilt efter sin första vaxning, detta lägger sig inom ett par dygn.