Fransarförlängning

”Här på Salong Flora får du dina drömfransar”

Oavsett om du vill ha en naturligare look eller extrem volym så kan vi på Salong Flora hjälpa dig. Med en fransförlängning ser du alltid pigg ut och har en mascaraeffekt dygnet runt. Med en bra och skonsam fransförlängning kan du, utan att orsaka några skador på dina naturliga fransar, komma kontinuerligt var 3-5 vecka.

Vid en fransförlängning börjar vi alltid med en kort konsultation för att förstå vad du som kund vill uppnå. Vi kollar på dina egna naturliga fransar och bestämmer tillsammans vilken längd och tjocklek som passar dig bäst. Det viktigaste är att dina naturliga fransar inte blir skadade av för tjocka eller för långa fransar.
 

SINGELFRANSAR

Fransarna appliceras en och en på dina egna fransar. Ett öga har ungefär 60-90 mogna fransar samtidigt.

VOLYMFRANSAR

Volymfransar innebär att flera mycket tunna lösfransar appliceras på den naturliga fransen. Fransarna är lätt och flexibla, mindre lim behövs och resultatet kan justeras och anpassas mycket mer än vid singelfransar.

Fransens livscykel och applikation.

Precis som håret på huvudet så tappar man sina fransar. En genomsnittlig frans har en livscykel på 2-3 månader som man sedan tappar för att en ny frans kommer ut ur hårsäcken. Om man gör en fransförlängning helt korrekt så ska ingen frans sitta ihop med en annan frans och dom ska aldrig röra ögonlocket. Det gör att fransarna kan växa fritt i sin egna takt och lossna när det är dags. När fransen lossnar följer lösfransen med, och en ny frans växer ut på samma ställe. Om man inte gör en fransförlängning korrekt kan flera problem uppstå. Om istället flera fransar skulle sitta ihoplimmade skulle flera fransar lossna tidigare pga. Tyngden.

Behandlingen

Första gången du kommer på en fransförlängnig hos oss går vi tillsammans igenom ditt önskemål med form, volym och design i samråd och rekommendation från fransstylisten. Vi kikar på dina naturliga fransar och bestämmer tillsammans längd och tjocklek på fransförlängningen.

Behandlingen börjar med att fransstylisten skyddar dina underfransar innan applicering. Singel eller volym fransar appliceras på var och en av dina egna fransar för ett naturligt utseende. Vi erbjuder flera olika längder och tjocklekar, vilket ger dig friheten att bestämma själv. Behandlingen för ett nytt set tar ca 1,5 timme till 2 timmar därefter görs en påfyllning av fransarna ungefär var tredje vecka. Fransförlängningen håller i ca 5 veckor beroende på var de naturliga fransarna befinner sig i sin livscykel. En naturlig franslivscykel varar ca 2 månader, sedan faller den av naturligt och en ny frans växer ut. Påfyllning rekommenderas efter ca 3 veckor.

Inför besöket

– Tvätta bort allt smink kvällen innan och se till att du inte har någon krämer eller oljebaserade produkter runt ögonen under behandlingen.

Efter behandling

–  Tvätta inte ögonen de närmaste 24 timmarna efter behandlingen

– Utsätt inte dina nygjorda fransar för värme, så som exempelvis bastubad och ånga, detta för att ge limmet tid att härda till 100 %. – Undvik all kemisk påfrestning som exempelvis ögon-makeup, remover, fransfärg etc. – Gnugga inte i ögonen!

Att tänka på när du har framsförlängning & Skötsel

– Undvik Exponering av värme, ånga, bastu eller friktion. Låt bli att gnugga ögonen och var försiktig när du tvättar ansiktet – Tvätta och rengör ögon och fransar med tvål och vatten – Använd oljefri remover finns att köpa på salongen och en fransborste som används under rengöringsprocessen. – Undvik att bada i klor. – Använd inte mascara, eller annat smink nära fransarna. – Undvik att ta i fransarna, dra aldrig i en frans då din egen frans kan lossna med den. – Undvik att få krämer eller oljor på eller nära dina fransar. – Använd inte ögonfransböjare. – Borsta fransarna med en fransborste som du kan köpa hos oss. – Man måste tänka på att även där alla fransar är separerade och rätt satta, förekommer det naturligt slitage när man har en fransförlängning. Fransarna är längre än de naturliga fransarna. Man bör helt enkelt vara extremt försiktig.

Vanliga frågor

Kan man vara allergisk mot fransförlängning?

– Ja, man kan vara allergisk mot allt. Dock är det mycket ovanligt.

Vad är fransarna gjorda av?

– Fransarna är gjorda av ett syntetiskt polyestermaterial.

Hur länge håller en fransförlängning?

– Fransarna håller lika länge som den naturliga franscykeln som lös ögonfransen sitter fast på, förutsatt att kunden följer korrekt skötsel och eftervård. Alla naturliga fransar befinner sig på olika stadier av sin livscykel och därför tappar man dem vid olika tidpunkter som sen ersätts med en ny naturlig frans.

Man kan även göra en fransförlängning för ett speciellt tillfälle, fest, bröllop och som man låter falla av med tiden av sig själv. Våra fransstylist team på salongen tar även bort fransförlängningar på säkraste sätt.
Behöver jag färga mina egna fransar innan en förlängning?

– Det är inte nödvändigt att färga fransarna innan en fransförlängning. Limmet som används samt fransarna är svarta vilket ger en mörk finish på resultatet.

Skulle dock dina fransar vara jätte bleka kan vi rekommendera att man färgar dem innan behandlingen, det kan ge en fylligare ”look”. Ska man färga fransarna bör det ske 24 timmar innan en behandling eftersom det kan göra att limmet inte fäster sig.
Hur lång är behandlingen?

– Behandlingen tar vanligtvis 1,5-2 timmar för ett nytt sett.

Hur går behandlingen till?

– Behandlingen är helt smärtfri och så avkopplande att många kunder somnar under behandlingen.

Man ligger ner på en skön massage bänk med slutna ögon medan en av våra duktiga fransstylister sätter en lös ögonfrans på en av dina naturliga fransar i taget.
Kan man uppnå olika resultat?

– Absolut! Vi går först igenom med kunden vad önskan är och

Kan jag ha fransförlängning om jag har linser?

– Absolut! Vi har många kunder som har linser och oftast är det bekvämare för linsbärare att ha fransförlängning då dem inte får mascara i ögonen. Vi rekommenderar att man tar av sig linserna innan behandlingen men kan sättas i direkt efteråt.

Förstör fransförlängning mina egna fransar?

– Nej, så länge man följer korrekt skötsel och eftervård.

Våra fransförlängningar är fästa direkt på en naturlig frans 1mm från basen så att den inte kommer i kontakt med huden. Detta innebär att det inte påverkar den naturliga franscykeln och gör det möjligt för den naturliga fransen att växa och falla ut som vanligt, orsakar ingen skada alls.
Är limmer vi använde säkert?

– Ja, vi använder bara godkända produkter. Dina ögon ska vara slutna under hela behandlingen och fransstylisten sätter limmet endast på dem naturliga fransarna som inte kommer att röras vid kundens hud.

Kan man ta bort fransförlängningen?

– Ja. Fransförlängningen tas bort hos oss på salongen. Man ska inte ta bort dem själv då det kans orsaka skador på dem naturliga fransarna om man inte tar bort dem korrekt.

Kan vem som helst ha fransförlängning?

– I stort sett alla kan göra fransförlängning. Det enda kravet är att man har egna fransar att fästa förlängningen på.